Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Допомагаємо внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися

Дата: 18.07.2024 14:41
Кількість переглядів: 48

Працевлаштування для вимушених переселенців є однією з головних проблем. Наявність роботи приносить людині віру в свої сили та впевненість у завтрашньому дні, допомагає інтегруватися у соціум на новому місці перебування, відчути себе частиною спільноти. Робота сприяє не тільки економічному, а й психологічному благополуччю вимушених переселенців.

Але на новому місці проживання часом складно знайти роботу. Тому мешканці громад звично звертаються за допомогою у пошуку роботи до фахівців свого центру зайнятості.

Ольга Боровік до повномасштабного вторгнення мешкала в м. Красногорівка Мар’їнської міської територіальної громади. Через близькість міста до лінії фронту і часті обстріли вона ще напередодні війни виїхала з родиною до Києва.

Молода жінка у 2009 році закінчила технікум за спеціальністю «Діловодство», отримала кваліфікацію «Секретар адміністративний», але за професією пропрацювала дуже мало, ростила діток. У Києві Ольга тривалий час намагалася працевлаштуватись самостійно, але отримувала відмову через невеликий професійний досвід. Тоді жінка через Дію подала заяву на отримання статусу безробітної до Мар’їнського районного центру зайнятості.

Кар’єрний радник провела поглиблене профілювання. З урахуванням визначеного рівня мотивації та потенціалу разом із зареєстрованою безробітною розробили індивідуальний план працевлаштування з чіткими рекомендаціями. Жінка отримала профінформаційні та профконсультаційні послуги. Відчуваючи невпевненість пошукачки у власних силах, профконсультант активно залучала Ольгу до участі у тренінгах з розвитку Soft skills та навичок пошуку роботи, допомогла скласти резюме.

Рекрутери центру зайнятості, враховуючи отриману від кар’єрного радника інформацію про пошукачку, ретельно переглядали вакансії на «Единому порталі вакансій» та інших інтернет-ресурсах, шукаючи такі, що не потребують професійного досвіду. Серед запропонованих вакансій жінку зацікавила вакансія молодшої медичної сестри в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Рекрутери узгодили з представником роботодавця умови працевлаштування безробітної та можливість стажування на робочому місці, а також призначили дату та час співбесіди для жінки. Завдяки рекомендаціям, отриманим під час тренінгів, жінка успішно пройшла співбесіду та отримала направлення центру зайнятості на стажування у роботодавця. Ольга гарно зарекомендувала себе під час стажування та була працевлаштована на бажану вакансію.

Завдяки злагодженій роботі рекрутерів і кар’єрних радників центру зайнятості та цілеспрямованості пошукача навіть в цей складний час внутрішньо переміщені особи можуть знайти роботу на новому місці перебування. Бажаємо Ользі успіхів та кар’єрного зростання.

Якщо ви шукаєте роботу і потребуєте допомоги, звертайтеся до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: (050)6777328 (Світлана), (050)1573958 (Яна).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь