Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

До податкової Донеччини за 1 півріччя поточного року надійшло 166 звернень громадян

Дата: 22.07.2024 16:43
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Протягом січня – червня 2024 року Головне управління ДПС у Донецькій області отримало 166 звернень громадян, які підпадають під дію Закону України «Про звернення громадян». 

Із загальної кількості письмових звернень найбільший відсоток (99%) мають індивідуальні заяви, їх надійшло 164 заяви. Також, з початку року надійшли одна колективна та одна анонімна заяви.

Зазвичай, найчастіші питання, з якими звертаються громадяни до ГУ ДПС, стосуються фінансової та податкової політики, таких з початку року було 104 звернення, або 62,7 відсотків.

Ще цікавилися щодо:

- нарахування загальнодержавних та місцевих податків (37 звернень);

- з питань контрольно-перевірочної роботи (21 звернення);

- про реєстрацію та облік платників податків (18 звернень);

- подання податкової звітності – (12 звернень);

- нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (11 звернень);

- інші питання.

За результатами розгляду звернень посадовими особами ГУ ДПС вирішено позитивно 30 звернень (18,1%), дано роз’яснення на 121 звернення (72,9%), не підлягали розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян» – 5 звернень (3%), 2 звернення повернуто авторові відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян» (1,2%), 8 звернень (4,8%) знаходиться на виконанні (термін виконання по них не настав).

Податкова служба Донеччини нагадує – на виконання статей 22, 23 Закону України «Про звернення громадян» в Головному управлінні ДПС у Донецькій області передбачено проведення особистого прийому громадян керівниками ГУ ДПС та керівниками структурних підрозділів ГУ ДПС. Прийом громадян проводиться відповідно до затвердженого графіку, не рідше двох разів на місяць.

Разом з тим звертаємо увагу, що громадяни мають можливість надсилати електронні звернення (через мережу Інтернет) у вигляді сканокопій чи фотокопій з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації) на електронну пошту dn.zvernennya@tax.gov.ua та за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» з використанням кваліфікованого електронного підпису. 

Корисні посилання:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь