Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Нова професія – шлях до нової роботи

Дата: 24.07.2024 14:38
Кількість переглядів: 35

Складні часи вимагають рішучих кроків. Сьогодення перевіряє нас на витривалість, не дозволяє нам розслабитись, опустити руки, плисти за течією. Втрата роботи і звичного оточення, вимушений переїзд і щоденна загроза життю підштовхують нас до необхідності вчитися чомусь новому, опановувати незнайомі професії.

Марина Говорушко – мешканка м. Гірник Курахівської ТГ. За освітою – кравець, але останні десять років працювала прибиральником в освітньому закладі. З початку війни, як і більшість перебувала у простої, а в березні остаточно звільнилася з роботи. Розуміла, що потрібно щось міняти, адже війна триває, а без роботи доволі скрутно.

Жінка звернулася до Мар’їнського районного центру зайнятості за допомогою у пошуку роботи та отримала статус безробітної, оскільки підходящої роботи на той час не було. Марина пройшла поглиблене профілювання. Кар’єрний радник допомогла їй спланувати подальші дії, надала чіткі рекомендації щодо пошуку роботи. Безробітна отримала профінформаційні та профконсультаційні послуги. На тренінгах з розвитку навичок пошуку роботи дізналася про нові джерела вакансій, електронні ресурси служби зайнятості, отримала допомогу у складанні резюме.

Рекрутери центру зайнятості переглядали вакансії на підприємствах не тільки Курахівської міської територіальної громади, але й в сусідніх населених пунктах.  Марину зацікавила вакансія «телефоніст місцевого телефонного зв'язку» на ВП "Шахті "Курахівська" ДП "Селидіввугілля".  Але досвіду такої роботи жінка не мала. Рекрутери узгодили з представником роботодавця можливість стажування безробітної безпосередньо на робочому місці. Марина опанувала нову для неї роботу під керівництвом досвідченого професіонала та була працевлаштована  на бажану вакансію.

Якщо ви не маєте професії або не можете працевлаштуватися за своєю професією, набутою раніше, зверніться до служби зайнятості. Пошукачам роботи, які мають статус безробітного, ми пропонуємо навчання у 8 центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за більш, ніж 95 професіями та 335 освітніми програмами. У стислі терміни навчання під керівництвом висококваліфікованих викладачів і майстрів у навчальних кабінетах та майстернях, облаштованих сучасним високотехнологічним обладнанням й устаткуванням, ви опануєте нову професію та отримаєте документ державного зразка, що підтверджує відповідну кваліфікацію. Слухачам з інших регіонів України надається можливість проживання в гуртожитку.

Тим, хто не має статус безробітного, ми пропонуємо скористатися ваучером на навчання, який дозволить безкоштовно здобути нову професію, спеціальність та підвищити кваліфікацію в навчальних закладах України.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Мар’їнського районного центру зайнятості:

- якщо потребуєте допомоги в пошуку роботи – (050)6777328 (Світлана), (050)1573958 (Яна);

- якщо вас зацікавила можливість професійного навчання – (050) 8236340 (Лариса).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь