Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Аграрії Донецької області отримають фінансову підтримку від держави

Дата: 19.08.2024 18:55
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

16 серпня Уряд ухвалив постанову № 938 про запуск програми підтримки - надання спеціальних субсидій для аграріїв, які працюють у прифронтових регіонах.

Отримувачами бюджетних коштів є сільгоспвиробники – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми або фізичні особи-підприємці які, станом на дату подання заявки, провадять господарську діяльність на територіях, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затверджених наказом Мінреінтеграції, та для яких не визначена дата закінчення бойових дій, зокрема територій:

🔹 можливих бойових дій;

🔹 активних бойових дій;

🔹 активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

📌 Бюджетні кошти надаються отримувачам на безповоротній основі з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року, зокрема для територій:

🔸 можливих бойових дій – 1000 грн;

🔸 активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси – 2000 гривень.

🔴 Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий кабінет до Державного аграрного реєстру у 2024 році з 10 вересня по 25 вересня.

✅ До заявки додаються:

1️⃣ для юридичних осіб – звіт про посівні площі сільгоспкультур під урожай поточного року (за формою № 4-сг (річна), для фізичних осіб-підприємців – довідка про підсумки сівби під урожай поточного року за підписом фізичної особи-підприємця;

2️⃣ довідка з ДПС про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, на дату її оформлення.

🔴 Для визначення сум бюджетних коштів, які виплачуються отримувачам, облдержадміністрації до 10 вересня поточного року утворюють обласні комісії з прийняття рішень щодо виплати бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Обласні комісії за результатами розгляду заявок забезпечують до 1 листопада поточного року надходження до Мінагрополітики зведених відомостей в розрізі кожного отримувача із зазначенням суми нарахованих бюджетних коштів для виплати.

Мінагрополітики опрацьовує зведені відомості, які надійшли від обласних комісій, та з урахуванням наявних бюджетних асигнувань за відповідним напрямом здійснює до 1 грудня поточного року пропорційний розподіл бюджетних коштів в розрізі кожного отримувача, який затверджується наказом Мінагрополітики.

▶️ Більше інформації за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-poriadku-vykorystannia-koshtiv-peredbachenykh-u-de-a938?fbclid=IwY2xjawEwSm9leHRuA2FlbQIxMAABHWCOe5Rvq62RN4kbLviesxzdk4SW91mBy9GeZO4pkLd-zuxi9oM8e4WVJg_aem_L0ZHYs8Cqe8zTRfGm6wU3w

 

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь