Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Служба зайнятості для ВПО: допомагаємо, інформуємо, роз’яснюємо!

Дата: 16.08.2024 10:40
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

15 серпня  фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості організували та провели онлайн захід  в рамках місяця профорієнтаційних зустрічей з внутрішньо переміщеними особами «Від плану до дій» для безробітних цієї категорії. До заходу долучилась старший юрист БО ПБФ «Карітас Маріуполь» у співпраці з Данською Радою у справах біженців Оксана Федорова.       

Труднощі перебування внутрішньо переміщених осіб у новому середовищі потребують надання їм комплексної допомоги у розв’язанні соціальних проблем, які   заважають працевлаштуванню. Тісна співпраця Мар’їнського районного центру зайнятості з соціальними партнерами дозволяє посилити комунікацію між усіма інституціями, які опікуються проблемами життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб, сприяти ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громад, мотивувати їх до трудової діяльності, а також поширювати серед громадськості інформацію про державні програми, що спрямовані на підвищення рівня зайнятості ВПО.

Під час вебінару учасники склали план "Як досягти успіху в кар'єрі в сучасних реаліях", обговорили індивідуальне планування працевлаштування, пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, професійне навчання та надання ваучерів, надання грантів для створення або розвитку власної справи.   

Юрист Оксана запропонувала  слухачам дистанційно комунікувати з фахівцями БО ПБФ «Карітас Маріуполь» у співпраці з Данською Радою у справах біженців. Представниця від благодійного фонду консультувала бажаючих щодо найпоширеніших питань серед внутрішньо переміщених осіб: відновлення документів, компенсація за зруйноване житло, права та гарантії при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб тощо. «Наші працівники готові надати  будь-яку допомогу та підтримку»,- наголосила Оксана.

Якщо шукаєте роботу – зверніться до фахівців Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: 0506777328 (Світлана) та 0501573958 (Яна). Спеціалісти служби зайнятості нададуть вам індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги; інформацію про актуальні вакансії, зокрема на Єдиному порталі вакансій  https://jobportal.dcz.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь