Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Державна податкова служба

Щодо реєстрації касира для програмного РРО

        Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі - ПРРО) самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

15:40 18.02.2022

Про перереєстрацію програмного РРО

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує користувачам ПРРО, що перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО.

15:36 18.02.2022

Одноразове декларування: спливає термін дії пільгової ставки для іноземних активів

       Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що з 01 вересня 2021 року стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

15:28 18.02.2022

Закон № 1914: застосування касового методу платником ПДВ

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що перелік платників податку, які відповідно до пункту 187.10 ст.187 та пункту 44 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) застосовують касовий метод податкового обліку ПДВ, доповнено платниками, які нараховують плату за абонентське обслуговування.

15:21 18.02.2022

Ще раз про податкову знижку для фізичних осіб

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

15:17 18.02.2022

Січневий внесок землекористувачів Донеччини до місцевих бюджетів склав більше 90 мільйонів гривень

За перший місяць 2022 року місцеві бюджети Донецької області отримали 90,5 млн грн плати за землю. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 83,7 млн грн, а від фізичних осіб – 6,8 млн гривень.

15:12 18.02.2022

Закон України № 1525-ІХ: нововведення щодо операцій з постачання нерезидентами електронних послуг

      Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що Законом України від 03.06.2021 № 1525-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» доповнено Податковий кодекс  Україним (далі - ПКУ) нормами, згідно з якими з 01.01.2022 року скасовано положення щодо оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та нормами щодо удосконалення порядку оподаткування ПДВ операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам, у тому числі фізичним особам – підприємцям, зокрема:

15:02 18.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь